Salut !

Considerat a fi parte din categoria brânzeturilor premium brandul de brânză PARMIGIANO-REGGIANO este produs din lapte de vacă crud semidegresat. PARMIGIANO-REGGIANO are o textură tare și granuloasă și în funcție de tipul de maturare aromele sale variază de la nucate la ușor piperate.

Precum GRANA și brânza PARMIGIANO-REGGIANO a fost realizată tot în evul mediu timpuriu de către călugării benedictini și cistercieni și a ajuns să aibă o mare notorietate, fiind a 3-a cea mai produsă brânză în Italia după GRANA PADANO și GORGONZOLA.

Astăzi, PARMIGIANO-REGGIANO este produsă în provinciile Parma, Reggio Emilia, Modena și Bologna din Emilia-Romagna, precum și în provincia lombardiană Mantua.

PARMIGIANO-REGGIANO este disponibil în următoarele variante:

Mezzano (a doua selecție, maturată timp de 12-15 luni)
Parmigiano Reggiano (maturată timp de 12-24 luni sau mai mult)
Parmigiano Reggiano Extra, care trebuie să treacă printr-un test suplimentar de evaluare a calității după 18 luni de maturare.

Această brânză este ideală pentru a fi rasă peste paste, pizza, minestrone și consommé, dar poate fi savurată și ca brânză de masă, de obicei servită cu legume proaspete, salate și fructe sau nuci proaspete.