Salut !

Așa cum bine cunoști deja pizza poate fi coaptă în interiorul unui cuptor alimentat cu energie electrică, gaz sau lemne. Dacă ne referim la alegerea cuptorului potrivit, fiecare tip are punctele sale forte și slabe care țin de prețul de achiziție, gestiunea propriu-zisă și de costurile de exploatare, dimensiuni, greutate.

La Pizza Antonino din Chinteni am optat pentru tradiție și astfel am ales un cuptor cu lemne.

Alegerea finală am făcut-o după o lungă perioadă de analiză din cauza faptului că gestiunea unui cuptor cu lemne este mult mai dificilă comparativ cu cea a cuptoarelor electrice sau a celor pe gaz.

Pizza coaptă în cuptorul pe lemne are gustul autentic, original. Mai mult decât atât, datorită temperaturii ridicate de lucru (de peste 450 de grade) și a aromelor pe care le eliberează lemnul, pizza coaptă în cuptor pe lemne se face mereu remarcată. Efortul nostru este în schimb răsplătit deoarece putem să îți oferim o experiență culinară deosebită:

  • crustă crocantă: cuptoarele tradiționale cu lemne ating temperaturi mai mari decât cuptoarele tradiționale, ceea ce duce la o crustă crocantă și plină de textură.
  • gătire uniformă: datorită căldurii uniforme generate de lemn, pizza se coace uniform.
  • timp scurt de coacere: care permite menținerea calității materiilor prime.

În general, pregătirea pizzei într-un cuptor cu lemne îți oferă o experiență culinară unică, originală și o pizza delicioasă care este greu de obținut în alt mod decât cel tradițional.

NOTĂ:

Atenție la marketingul înșelător care menționează „pizza coaptă pe vatră”. Vatră are orice cuptor din lumea aceasta, fie el pe lemne, electric sau gaz :). Noi, la Pizza Antonino vă oferim pizza coaptă pe vatră, în cuptor cu foc, alimentat cu lemne.

Poftă bună !